Tarihimizin En Görkemli Zaferlerinden Birisi

Tarihimizin En Görkemli Zaferlerinden Birisi

    Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

29 Mayıs 2018 - 13:15

Mesajında, İstanbul'un fethiyle birlikte dünyada birçok dengenin değiştiğini ve çağ açılıp kapatıldığını vurgulayan Başkan Çalışkan: “Bugün, tarihimizin en görkemli zaferlerinden birini daha büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul'un fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında huzurun merkezi olmuştur.
    Bin yıllık Bizans İmparatorluğu'na son veren, bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmed’i her yönüyle çok iyi anlamamız gerekir. Onun göstermiş olduğu azim, kararlılık, cesaret ve metanet duyguları gençlerimize yol göstermelidir. Komutanlığın yanında, devlet adamlığı, ilim ve bilime karşı duyduğu ilgi ve çağın ötesinde sahip olduğu vizyon kişiliği gençlerimize örnek olmalıdır. Bizde bu doğrultuda gençlerimize güveniyor, onların başarılı bireyler olması ve ülkemizi daha ileriye taşıması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
    Bundan 565 yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'i ve onun kahraman ordusunu rahmetle yâd ediyor, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar