AK Parti Karaman Teşkilatı’ndan Kadir Gecesi Mesajı

AK Parti Karaman Teşkilatı’ndan Kadir Gecesi Mesajı

11 Haziran 2018 - 10:10

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, "Kadir Gecesi" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Mehmet Er mesajında, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Er yayımladığı mesajda;

"Kadir gecesi, yüce dinimiz İslam’ın en bereketli ve en faziletli gecelerinden en başta gelenidir. Kadir gecesi, Kur'an meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir. Bu gece, kalbi Kur'an nuru ve peygamber müjdesi ile parlayan, alnı secde izleri ile nurlanan müminler için af ve mağfiret gecesidir.

Rabbim bu mübarek gecede yapacağımız ibadetlerimizi kabul etsin. Bu kutsal gecenin tüm dünyada akan kan ve gözyaşlarının durmasına, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasına vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.” dedi.


AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay "Kadir Gecesi" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Atabay mesajında, birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Atabay; 

"10 Haziran Pazar gününü 11 Haziran Pazartesi'ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi, bin aya değer, bir ömre bedel bir gecedir. Kadir Gecesi Kur’an gecesidir.

Kur’an-ı Kerim’de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden yüce Rabbimiz, gecenin değerini de bizzat surede haber vermiştir.

Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde faydalanılmasını temenni ediyorum.  

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin, bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum" dedi.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç Kadir Gecesi Mesajı;

Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, rahmetin ve bereketin ayı Ramazan’ın son günlerine yaklaşılırken bu manevi iklimi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. 

Kadir Gecesi bin aya değer, bir ömre bedel bir gecedir. Kadir Gecesi Kur’an gecesidir. Kadir Gecesi feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. 

Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz. 

Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayını on bir ayın örneği ve sultanı kılan Rabbimiz, Kadir gecesini de Ramazan’ın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden yüce Rabbimiz, gecenin değerini de bizzat surede haber vermiştir. İslam âlemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Bu düşünce ve duygularla Karamanlı hemşerilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.


AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale Kadir gecesi münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Mustafa Kale mesajında;

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise azaptan kurtuluş olan Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaşıldığını belirten Mustafa Kale;

“Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı on bir ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken,  bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Kadir Gecesi, kulun Allah'a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir.  Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah'tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. 

Bu bol faziletli ve pek mukaddes geceyi özellikle ihya etmeli,  Kuran’-ı Kerim ile taçlandırmalıyız. Kadr’in ruhunun Kur’an’dan geçtiğini unutmamalıyız. Bu gece Alemlerin Rabb’i olan Allah’a el açıp çokça niyaz etmeli, kendimiz ve aile fertlerimiz gibi milletimiz, bayrağımız için, vatanımız, devletimiz için de çokça niyaz etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki tek çıkış yolu ancak ondadır.

Bu duygu ve düşünceler ile bizi Kadir gecesine ulaştıran Rabbimize sonsuz hamdüsenalar, nice bayramlara da hayırla, birlik ve beraberlik içerisinde erişebilmeyi niyaz ediyorum “dedi.



AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bereketi ve mağfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize misafir olan rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in veda ediyor olmasının burukluğunu, bin aydan daha hayırlı en nurlu ve en feyizli gece Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu müstesna gece Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, yapılan duaların ve tövbelerin kabul edildiği en faziletli ve en kutsal sayılan bir gecedir.

Bu gece indirilmeye başlayan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlığın ufkunda bir güneş gibi doğarak eşsiz ilke ve mesajları ile karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlığa ışık tutmuş, inananlar O’nun rahmeti ve şifası ile huzura kavuşmuştur.

 Kelâmullah hürmetine bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir gecesi hakkında Yüce Rabbimiz  “Şüphesiz, Kur’an’ı biz Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir.” buyurarak gecenin değerini ve faziletini ifade etmiştir.

Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp en güzel ve kazançlı şekilde değerlendirmenin yolu, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerîm’i anlamaktan ve hayatımızın merkezine koyarak ahkâmıyla ve ahlakıyla yeniden hayatımızı şekillendirmekten geçer. Bu gece, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin terkedilip sevgi ve kardeşliğin hâkim kılındığı paylaşma, yücelme ve ilâhî rızaya ulaşma gecesidir.

Bu ulvi gecenin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam âleminin, Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ederim.” dedi.

 

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Av. Hüseyin Mutlu Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mutlu mesajında;

“Mübarek Ramazan ayı ile birlikte üç ayların sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Üç aylar ve Ramazan ayı içerisinde yer alan, mükafatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arındığı, aramızdaki sevginin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanı bulduğumuz Kadir Gecesini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunacak. Bu duygularla Kadir Gecenizi tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum." Dedi.


AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Av. Selman Oğuzhan Eser Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eser Kadir Gecesi ile ilgili olarak yayınladığı mesajda;

“Ramazan ayının bereketinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığımız bu günlerde bin aydan daha hayırlı olan müstesna geceye ulaşmanın hazzını yaşıyoruz. Vatanımızın birliği ve dirliği için bol bol dua etmemiz gereken gecelerdeyiz. Tüm dualarınızın kabul etmesini Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Kur’an-ı Kerim de "Şüphesiz ki Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. (Ey Resulüm!)Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir Suresi) Zamanı Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan ayının 27. gecesinde olma ihtimali yüksektir. Bu kadar değerli bir geceye daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm halkımızın ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyorum” Dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar