Kağnıcı; "Hiçbir gencimizin gelecek kaygısı...

Kağnıcı; "Hiçbir gencimizin gelecek kaygısı kalmayacak"

Milyonlarca memur adayını ilgilendiren KPSS sınavı ile ilgili CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, açıklamada bulundu.

05 Ağustos 2022 - 13:10 - Güncelleme: 05 Ağustos 2022 - 13:15

Milyonlarca memur adayını ilgilendiren KPSS sınavı ile ilgili CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, açıklamada bulundu.

Kağnıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "KPSS geçen pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti. KPSS’deki pek çok sorunun, Yediiklim Yayınevi'nin kitabıyla birebir aynı olduğunu ortaya çıktı. 2009, 2010 ve 2015'e kadar çeşitli usulsüzlükler olmuştu; ama bu kadar usulsüzlük hiç olmamıştı. Biz, bu konunun açığa kavuşturulmasını istiyoruz. ÖSYM, 432 çalışanının görev yerini 1 ay önce neden değiştirdi? Yediiklim Yayınevi'nden çıkan 20 soruyla ÖSYM'nin yaptığı sınavda çıkan 20 soru bire bir aynı. 20 yıllık AKP iktidarında hangi sınav şaibesiz, hangi mülakat adaletli, hangi atama liyakate dayanıyor ki 2022 KPSS sınavı doğru yapılsın. İş bekleyen, yıllarca hazırlanan milyonlarca gencimizin, hemşerilerimizin umutlarını çalmayı bırakın artık. ÖSYM başkanını görevden alsanız ne fark edecek tek adam rejiminin sonuçlarını yaşıyoruz maalesef. Gençlerimize sesleniyorum hiç meraklanmasınlar Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bazı kurumlar hariç işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Yazılı sınavlarda adaleti biz sağlayacağız. Ülkeye yeniden liyakati getireceğiz. Gençlerimizin demokrat amcası Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu söz veriyor, tüm kadrolarımızla söz veriyoruz hiçbir gencimizin gelecek kaygısı kalmayacak. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar