Karaman’ın Evlatlarına Hayırlı Olsun

Karaman'ın Evlatlarına Hayırlı Olsun

Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

23 Mayıs 2018 - 16:35

Açıklamasına seçim yatırımlarının, seçimden sonra can yakacağını vurgulayarak başlayan Başkan Şahin; “Bildiğiniz gibi akaryakıtta yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre akaryakıta gelen zamlar ikinci bir düzenlemeye kadar vatandaşa yansıtılmayacak gelen zam kadar ÖTV indirilecek. Tabi öncelikle şunu belirtelim ki biz öteden beri verginin bir sınırı olması gerektiğini, haksız verginin zulüm olduğunu vurguluyoruz. Ancak 2018 yılı bütçesinde akaryakıttan alınan ÖTV, öngörülen vergi gelirlerinin yaklaşık %12 sini oluşturuyor. Bu açıdan ele alacak olursak zaten açık vereceği öngörülen, yani giderin gelirden fazla olduğu 2018 bütçesinin daha da fazla açık vermesini dolaysıyla daha fazla borçlanma ihtiyacı doğuracağı ve daha fazla faiz ödeneceği gerçeğini görmemiz gerekiyor. Bu iktidar ile devam edilirse apaçık seçim yatırımı olan bunun gibi düzenlemeler seçimden sonra vatandaşın canını yakar.” dedi.
Son bir haftada akaryakıta iki defa zam geldiğini hatırlatan Başkan Şahin; “Son bir hafta içinde toplamda benzine 52 krş. Mazota 55 krş. zam geldi ancak bu ÖTV indirilerek karşılandı ve vatandaşa yansıtılmadı. ÖTV düzenlenmesinde dikkat edilmesi gereken bir şey var o da ‘ikinci bir karara kadar’ ibaresi. Seçime kadar akaryakıta ne kadar gelecek bilinmiyor. Çünkü hem döviz hem petrol hızla artıyor. Şimdi bu ikinci karar seçim sonrası mı gelecek? Seçime yaklaşık 4 hafta var. Bir haftada yaklaşık 50 krş. artan akaryakıt seçime kadar 2 TL. daha artarsa bu ikinci karar ile beraber akaryakıta ortalama 2.50 TL zam gelecek manasına gelir. Bu gizli bir seçim yatırımıdır fakat aynı iktidarla devam edilirse seçim sonrası vatandaş aracını çıkaramaz hale gelecek. Halkımıza çağrımız, ekonomik olarak iflas etmek istemiyorsan bu iktidarı #değiştir.” dedi. 
İktidarın daha emekliye ikramiye veremeyiz dediğini belirten Şahin; “Hükümet Milletin ‘Tamam’ dediğini benimsemiş olacak ki daha emekliye ikramiye veremeyiz, bütçemiz bunu kaldırmaz dediği halde bugün bütçeye koyulmamasına rağmen emekliye ikramiye verilmesini kararlaştırdı. Daha önce hiçbir seçimde vatandaşı değil yandaşı gören iktidarın bu kararını seçim yatırımı olduğunu anlamamanın imkanı yok ancak nihayet vatandaşı görmüş olmalarını da destekliyor emekli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Tabi hatırlanacağı üzere asgari ücrete yaptıkları zam çalışanın cebine girmeden tüketim ürünlerine yapılan zamlarla erimiş hatta eksiye düşmüştü. Emekli kardeşimizi uyarıyoruz o ikramiyenin cebine girmeden erimesini istemiyorsan bu iktidarı #değiştir.” dedi.
Son olarak Milletvekili adayları hakkında değerlendirme bulunan Başkan Şahin; “Saadet Partisi 27 Haziran baskın seçimlerine yaklaşık 4 aydır hazırlanıyoruz. Bu seçimlerde, Türkiye’nin özlemini duyduğu sevgi dolu, saygılı, olgun, kutuplaştırmayıp kucaklayan, bilge insan Temel Karamollaoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. Kendisi Cumhurbaşkanlığı döneminde inşallah Ülke insanımızı yeniden bir araya getirecek, batmakta olan ekonomiyi yeniden düzlüğe çıkaracaktır. Karaman Milletvekilliği için ise Melekhan Kavas, Orhan Soydan, Ali Çiftçi Saadet Partisi adayı olarak yarışacaklar. Bu kardeşlerimiz daha önce Karaman’a önemli hizmetler yapmış, işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, esnafın, sanayicinin, çalışan bayanın, annenin, evlatlarımızın sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını bilen Karamanımızın öz evlatlarıdır. Karaman’dan kopmayacak, ulaşılmaz olmayacak bu kardeşlerimiz Milletvekili seçilmeleri halinde Karaman’a Büro açacaklar ve halkın her an kendilerine ulaşabilmelerini sağlayacaklardır. Karaman’ımıza en hayırlı hizmetleri yapacak olan bu kardeşlerimize bu ulvi görevlerinde başarılar diliyor, halkımızdan hepsi birbirinden saygın bu kardeşlerimize sahip çıkmalarını ve desteklemelerini istiyorum. Rabbim hayırlı ve muvaffak etsin.” diyerek açıklamasını bitirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar