Valimiz Sn. Tuncay Akkoyun Bal Hasadına Katıldı

Valimiz Sn. Tuncay Akkoyun Bal Hasadına Katıldı

Valimiz Sn. Tuncay Akkoyun, Karaman Merkeze bağlı Medreselik köyünde Karaman Arıcılar Birliği tarafından düzenlenen bal hasadı etkinliğine katıldı.

05 Ağustos 2022 - 12:03

Valimiz Sn. Tuncay Akkoyun, Karaman Merkeze bağlı Medreselik köyünde Karaman Arıcılar Birliği tarafından düzenlenen bal hasadı etkinliğine katıldı.

Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan’dan arıcılıkla ilgili bilgi alan Vali Tuncay Akkoyun, kovandan çıta çıkartarak bal süzme işlemini bizzat gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Vali Tuncay Akkoyun, arıcıların bal hasadı mutluluğuna ortak olmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Karaman’ın arıcılık açısından elverişli bir bitki örtüsüne sahip olduğuna işaret eden Vali Tuncay Akkoyun, “Karaman, arıcılık anlamında bereketli bir bölge, bereketli bir coğrafyadır. Sizlerin de bildiği üzere özellikle Karadağ ve Taşkale bölgesi, bu anlamda oldukça öne çıkan bölgelerdir. Hem endemik, hem de tıbbi aromatik bitkilerin yoğun olmasından dolayı ilimiz arıcıları ile gezgin arıcıların yoğun olarak tercih ettikleri ve bereketli bir sezon geçirdikleri bölgelerdir.” ifadelerini kullandı.

Vali Akkoyun, konuşmasının devamında Karaman’da arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaşmasının amaçlandığına dikkat çekerek, “Bizim amacımız, bereketli olan coğrafyamızda arıcılık faaliyetlerini teşvik ederek artırmak, arıcılığı desteklemek, arıcılarımızın işlerini kolaylaştırmaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, sezonun bereketli geçtiğini aktararak, “Bu sene arıcılık anlamında bereketli bir sene. Arıcılarımızın, emeklerinin karşılığını görmelerinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir diğer mutluluğumuz da arıcılarımızın bu işi ilmiyle yapmaları, bilimin ışığında yapmaları, sürecin her adımını planlayarak ve tedbirlerini alarak gerçekleştirmeleri. İşte istediğimiz, arzu ettiğimiz modern arıcılık budur.” ifadelerini kullandı.

“Vatanı sevmek; çalışmaktır, üretmektir, bu topraklara bir şey katmaktır.”

Arıcıların hasat gününe kadar büyük bir özveriyle, gayretle emek verdiğini vurgulayan Vali Tuncay Akkoyun, “Arıcılarımız bugüne gelene kadar bin bir risklerle karşılaştılar. Bu riskleri bertaraf edebilmek için tevekkülle, sabırla, gayretle mücadele ettiler. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Rabbim, üreticilerimizi, arıcılarımızı afetlerden korusun. Bizler Karaman’ın her tarafında üretim yapan çiftçilerimize, arıcılarımıza, üreticilerimize devletimizin bütün imkânlarını seferber edecek, her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki çalışalım, yeter ki üretelim. Hep birlikte el birliğiyle çalışarak, üreterek Karaman’ımızı çok daha iyi yerlere getireceğiz. Vatanı sevmek; çalışmaktır, üretmektir, bu topraklara bir şey katmaktır. Bu anlamda emek veren, üreten, alın teri döken bütün üreticilerimize teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bizler her daim sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bereketli seneler diliyorum. Cenab-ı Hak, nice bereketli seneler nasip eylesin. Misafirperverliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Ak Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, kurum amirleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan ve köy muhtarları ile bal üreticileri de katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar