TURAN ŞEKER’İN MİLLİYETÇİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

TURAN ŞEKER'İN MİLLİYETÇİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

27. Dönem Milletvekili Seçimleri MHP Karaman Milletvekilli Aday Adayı Dr. Turan ŞENER’in 3 Mayıs Milliyetçiler Günü basın açıklaması

02 Mayıs 2018 - 14:13

3 Mayıs 1944 yılı Türk milliyetçiliği fikriyatının tarihi geçmişinde önemli bir dönüm noktasıdır. ‘Öz yurdunda garip, öz vatanında parya’ muamelesi gören başta bu fikriyatın bayraktarı Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan gibi Türk milliyetçisi aydınlar, inançları ve fikirleri dolayısıyla horlanmış; tabutluklara kapatılıp işkencelere maruz kalmışlardır.

 

Baskılara, işkencelere ve muhtelif sindirme politikalarına karşı fikirlerinden asla taviz vermeyen bayrak şahsiyetlerin uğraşları heba olmamıştır. 19.yy’ın sonlarında tohumu atılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sistematik politikalarıyla filizlenen Türk milliyetçiliği fikriyatı, 1944 yılında ortaya konan dirençle bu topraklara sıkı sıkı tutunacağını bütün âleme haykırmıştır. Bu direnç, tüm Türk milliyetçilerinin doğal mirası olmuş; Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Yusuf Yüzlü yiğitlerle her dönem aklını ve bedenini bütün dâhili ve harici bölücü ve işbirlikçilerine karşı siper etmiştir. Günümüzde ise bu direnç damarı, bilge lider MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin şahsiyetinde yeni bir ivme kazanmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan beri Türkiye’nin kademeli bir biçimde kuşatılması, bağımsızlığının örtülü müdahalelerle peyderpey felce uğratılması girişimi, 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimiyle ete kemiği bürünmüş, doğrudan bu aziz milletin devletine kast etmiştir. Bu lanetli kalkışma, Dr. Devlet Bahçeli’nin bu tarihsel mirasın verdiği güçle ön alması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in azimli mücadelesi sayesinde şimdilik önlenmiştir. Tüm bunlara karşın tehlike geçmemiş, güneş doğmamıştır. 24 Haziran seçimleri ülkemiz üzerinde oynanan bütün kirli oyunların sonsuza dek bozulacağı yeni dönemin miladı olması açısından hayati önemi haizdir.

 

Türk milliyetçileri olarak tarihin bize yüklediği sorumluluğun şuurundayız. Türkiye’nin birliğine, bölünmez bütünlüğüne ve huzuruna karşı plan yapanların karşısında Karaman Kalesi gibi durma azmindeyiz. Bu vesileyle, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün kahramanlarına Allah(c.c)’tan rahmet dilerken bütün Türk milliyetçilerin gününü tebrik eder, tüm Karamanlı hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi sunarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar