1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı münasebeti ile yayımlanan kutlama mesajları.

30 Nisan 2018 - 17:39

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan

“İşçi ve emekçi kardeşlerimiz, ülkemizin büyümesi ve istikrar içinde gelişmesi, belirlenen hedeflere ulaşması sürecinde önemli bir role sahiptir. Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine, çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına vesile olmaktadır. Devletimizin, çalışanlarımız, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar, ülkemizin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını ararken, tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara öncülük etmeye de özen göstereceklerine inanıyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün, provokasyonlardan uzak bir şenlik havasında geçmesini, gerçekleştirilecek etkinliklerin barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu anlayışla, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof.Dr Mehmet Akgül

“Ülkemizin gelişip kalkınmasında, bireylerin insana yakışır bir hayat sürmesinde, toplumsal adaletin tesis edilmesinde en önemli etkenlerden olan emek ve alın teri; kuşkusuz işini layıkıyla yapan, çalışmaktan kaçınmayan, iş ahlakına sahip, ilkeli ve dürüst insanların ortaya koyduğu kutsal bir olgudur.

Ülkemiz, her kesimden ve düşünceden insanın ancak omuz omuza vererek çalışması ve üretmesiyle daha güçlü hale gelebilir; toplumsal bağlarımız emek ve alın terinin takdir edilmesi ve karşılık görmesiyle daha sağlam temellere oturabilir.

İnsanların yaşam mücadelesinin en büyük ve en önemli göstergelerinden biri olan çalışma, emek ve alın terinin önemini daha iyi idrak etmemiz temennisiyle tüm çalışanların, işçi ve emekçilerin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor; 1 Mayıs'ın milletçe daha fazla kaynaşmamıza ve kucaklaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.”

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er

"Ülkenin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayanlar çalışan, üreten, işçi ve emekçi vatandaşlarımızdır. Emeği, alın terini ve helal kazancı kutsal sayan, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir medeniyetin mensupları olarak, tüm çalışanların emeklerinin tam karşılığını almalarını istiyoruz.

AK Parti olarak çalışma hayatında hakkaniyeti ve insan onuruna yakışır çalışma ortamlarının tesis edilmesini esas alıyoruz. Nitekim Peygamber Efendimiz (S.a.v) "İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz." buyurarak alın teri ve emeğin kutsallığını ve önemini ifade etmiştir. Bizimde çalışma hayatında şiarımız, çalışanın teri kurumadan hakkının verilmesidir. Bu şiarla, diğer alanlarda olduğu gibi, çalışma hayatının merkezine de insanı koyuyoruz. Ayrıca Başbakanımızın ve Çalışma Bakanlığımızın çabaları ile taşeron işçilere de sosyal güvence ve kadro anlamında vadettiğimiz sözleri tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Büyük Türkiye hedefimize giden yolda; işçinin refahını sağlamayı öncelik sayarak çalışmalarımız devam ediyor.


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün bayram ve şenlik havasında geçmesi, dostça, kardeşçe ve omuz omuza kutlanması en büyük temennilerimizdendir. 

Bu duygu ve düşüncelerle işçi ve emekçi kardeşlerimin "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nü kutluyorum."

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay

"1 Mayıs İşçi Bayramı'nın, adından da ifade edildiği şekliyle toplumsal barışa, insanlar arasındaki işbirliği ve iş bölümüne dayalı sosyal dayanışmanın geliştirilmesine fırsat ve vesile olmasını diliyorum. Bizler millet olarak, işçilerimizin alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu anlamda hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için çalışmalarını sürdürüyor. Bizlerin de arzusu ve çalışmalarımızdaki temel hedefimiz, çalışanlarımızın iş güvenliği ve sağlığının iyi bir derecede olduğu ortamlarda çalışmalarıdır. Aramızda sevgi, saygı, birlik ve beraberliğimizin oluşmasına vesile olması dileğimle birlikte, 1 Mayıs'ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine olan inancımla; başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum"

AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç

‘’ Bizler millet olarak, işçilerimizin alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu anlamda hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için çalışmalarını sürdürüyor. 

Bununla birlikte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan işçi bayramının, insan onuruna yaraşır bir şekilde bayram havasında, huzur, güven ve barış ortamında kutlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması faydalı olacaktır. Bizlerin de arzusu ve çalışmalarımızdaki temel hedefimiz, çalışanlarımızın iş güvenliği ve sağlığının iyi bir derecede olduğu ortamlarda çalışmalarıdır. 


AK Parti döneminde her zaman işçi kardeşlerimizin yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bugün itibariyle öngördüğümüz üzere, merkez idarelerde, diğer kamu kuruluşlarımızda, mahalli idarelerde 900 bini aşan kişiye dokunan bir çalışmayı hükümetimiz tamamlamış durumda. AK Parti 16 yıldır verdiği sözlerin tümünü yerine getirdiği gibi işçi kardeşlerimize verilen kadro sözünü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Kadın işçilerimize doğum izninden, süt iznine, yarım zamanlı çalışmaya kadar bütün haklar verilmiştir. Bu vesile ile işçi ve emekçi vatandaşlarımızın bu anlamlı günlerini en kalbi duygularımla kutluyorum.’’

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale

 “1 Mayıs işçilerimizin, emekçilerimizin bayram günüdür. Kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın simgelendiği bu bayramda gözünü kırpmadan bu zorlu yükün altına giren, canlarını hiçe sayan emekçi kardeşlerimin heyecanına ortak oluyorum. 16 yıllık iktidarımız boyunca işçilerimizin çalışma şartlarının daha iyi olması için çaba sarf ettik ve etmeye devam ediyoruz. Taşeron Kanunu Düzenlemesi bunun son örneğidir. Emeğe olan saygı çerçevesinde emekçilerimize evrensel yaşam koşulları sağlamak 16 yıldır hükümetimizin önceliği olmuştur. İş sağlığı ve güvenliği kuralları ile can güvenlikleri önceliğini benimseyip ağır olan çalışma şartlarını hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. Alın teri ve emeğin en yüce değer olduğu olgusuyla işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutluyorum.”



YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da damat, kayınvalidesini ve kayınbabasını bıçakladı
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar
Karaman'da takla atan otomobilin içerisinde sıkıştılar